Povodom Svjetskog dana jabuka koji se tradicionalno obilježava 20. listopada, djeca iz skupine “Zvončići” su, zajedno s odgojiteljicama, išla u berbu jabuka u obližnji voćnjak te je organizirana akcija čišćenja okoliša na obližnjem izletištu.

Djeca su najprije uživala u šetnji voćnjakom i samostalno brala plodove s drveća. Na ovaj su način naša djeca imala priliku provesti kvalitetno vrijeme na otvorenom te pojesti svježu jabuku koju su sami ubrali, a uz to i nešto novo naučiti o tome što se sve može napraviti od jabuka. Najveće iznenađenje je bilo što se od jabuka može napraviti i zdravi čips.

Nakon što su se djeca odmorila i zasladila jabukama, dan su nastavila provođenjem akcije čišćenja okoliša, igrom i zajedničkim aktivnostima na svježem zraku na izletištu Grabovac. Kako bi se djecu potaknulo na odgovorno ponašanje u prirodi, razvrstavanje otpada i brigu o okolišu ovom je prilikom zajedno s roditeljima i odgojiteljicama provedena akcija čišćenja i razvrstavanja te su naučila da se, čak i u kratkom vremenu i ako se složi dovoljno vrijednih ruku, može puno učiniti za zaštitu i očuvanje prirode. Aktivnosti čišćenja okoliša provedene su u sklopu projekta “ININ Zeleni pojas”.

Naši su se mališani s ovog izleta vratili puni doživljaja i s riječima da im je to bio najbolji dan u vrtiću.