Sve prostorije u zgradi su suhe i prozračne s dovoljno dnevnog svjetla, a umjetna rasvjeta jednako je raspoređena u prostoru. U svim prostorijama u kojim borave djeca osigurana je temperatura zraka 20-22 stupnja C na visini 70 cm od poda te relevantna vlažnost zraka 40-60%. Svi prostori imaju mogućnost prirodne ventilacije zraka a u sobi dnevnog boravka ugrađena je vrhunska ventilacija.
Prostor odgojne sobe podijeljen je na manje prostorne cjeline, na centre aktivnosti kako bi djeca, ovisno o svom interesu imala mogućnost grupiranja u manje skupine te kvalitetnije komunicirala i surađivala. U oformljivanju centara vodilo se računa o dovoljnim količinama i raznovrsnosti materijala, te njihovoj dostupnosti i strukturiranju. Prostori su uređeni tako da maksimalno pružaju fizičku sigurnost djece, zaštićene su utičnice, staklene površine nisu dostupne djeci, oštri rubovi i uglovi osnovne opreme.
Sukladno pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti osigurani su elementi pristupačnosti.